Direct naar artikelinhoud

Muziek Admiral Freebee en The Van Jets op Leffingeleuren

Leffingeleuren heeft negen nieuwe namen bekendgemaakt voor het festival van 17 tot 19 september. Admiral Freebee en The Van Jets zijn daarbij de opvallendste namen. Verder zullen ook Wolf Parade, Phosphorescent, 65daysofstatic, Le Peuple De L’herbe, Hindi Zahra, Teenagersintokyo en Imaad Wasif optreden op de markt in Leffinge. Eerder werd al bekendgemaakt dat Wilco, Tocadisco en The Catatonics op Leffingeleuren staan. Een dagticket kost 33 euro in voorverkoop en 39 aan de deur. Voor een weekend betaal je 73 vooraf en 83 aan de deur.

Literatuur

Sarah Brown gaat memoires schrijven

Sarah Brown, de echtgenote van de voormalige Britse Labourpremier Gordon Brown, is haar memoires aan het schrijven, zo maakte ze bekend via Twitter. De autobiografie zal vooral gaan over het leven achter de schermen van Downing Street. Volgens uitgever Ebury Press zal het boek onthullen “wat het inhoudt om vrouw, moeder en echtgenoot te zijn in ietwat uitzonderlijke omstandigheden”. De werktitel van het boek is Behind the Black Door, een verwijzing naar de zwartgeschilderde deur van Downing Street. De memoires zullen ook duidelijk maken wat het betekent om “te winkelen samen met de veiligheidsdiensten” of om “een bad hair day te hebben wanneer Carla Bruni op bezoek komt met president Sarkozy”. Behind the Black Door zou volgend jaar het licht zien. (DL)

Kunst

Record: 43,1 miljoen voor Modigliani

Een sculptuur in kalksteen van een vrouwenhoofd, gemaakt door Amadeo Modigliani, is gisteren bij Christie’s in Parijs voor 43,195 miljoen euro onder de hamer gegaan. Dat bedrag, bijna het tienvoudige van de geschatte waarde, is een wereldrecord voor de Italiaanse kunstschilder-beeldhouwer. Het werk Tête is in de periode 1910-1912 vervaardigd. Het hoofd meet 65 centimeter. Zowel de structuur van het hoofd als de emotie van de figuur is karakteristiek voor de kunstenaar, die bekend is om zijn vrouwenfiguren met langgerekte lichamen en zijn warme, gloeiende kleuren.