Direct naar artikelinhoud

Fransman Puel past voor job bij Anderlecht

Anderlecht heeft zijn begeerde topcoach niet te pakken gekregen. Claude Puel ziet te weinig sportieve zekerheid in de bouwwerf RSCA.

Voor wie de 54-jarige Fransman niet kent: hij verdiende zijn strepen bij Monaco (kampioen én Champions League-finale), Lille (vicekampioen en trainer van het jaar), Lyon (halve finale Champions League), en werd afgelopen seizoen knap vierde met OGC Nice. Puel verliet Zuid-Frankrijk met het idee: ofwel een sabbatjaar nemen, ofwel een ambitieus project beginnen. Dat laatste heeft Anderlecht de das omgedaan.

Paars-wit had Puel nochtans een aanlokkelijk salarispakket voorgeschoteld - Franse bronnen spreken zelfs van 2 miljoen euro bruto. Dat hij niet toehapte, had vooral bedenkingen bij het sportieve plaatje. België is klein bier vergeleken met de Ligue 1, al kon Puel zich daar naar verluidt nog mee verzoenen. Het instituut Anderlecht sprak hem zeker aan. Het probleem lag bij de sportieve onzekerheid. Dat er nog zoveel vraagtekens zijn bij de samenstelling van de huidige spelerskern, was niet naar de zin van de coach. Gisterenmiddag kwam het beslissend telefoontje. "Je ne viens pas. Sorry."

Het nieuws kwam hard aan in Neerpede. Want veel serieuze kandidaten blijven er niet meer over. De naam Rémy Garde, gedegradeerd met Aston Villa, wordt wel aan paars-wit gelinkt. Enzo Scifo zou T2 worden van Puel en gaf nog eens aan dat hij graag T1 zou worden, maar zijn komst wordt niet breed genoeg gedragen binnen het bestuur. Intussen dringt de tijd. "Als we op het einde van deze week geen coach hebben, hebben we een probleem", zei voorzitter Roger Vanden Stock dinsdag.