Direct naar artikelinhoud

Titanic II: replica over twee jaar te water

Een replica van de Titanic zal over twee jaar te water worden gelaten, 106 jaar nadat het origineel zonk in de Atlantische Oceaan. Titanic II is het geesteskind van de Australische miljardair Clive Palmer en zijn bedrijf Blue Star Line.

Het nieuwe schip zal vrijwel identiek zijn aan het cruiseschip uit 1912, waarop ruim 1.500 mensen om het leven kwamen toen het op een ijsberg voer. Titanic II wordt wel vier meter breder dan het origineel, om te voldoen aan de veiligheidseisen van de 21ste eeuw.

Ook om die reden zal de romp worden gelast, en niet met klinknagels aaneengezet. Het nieuwe schip zal ook voldoende reddingsboten en evacuatiesystemen hebben. De replica zal 270 meter lang en 53 meter hoog zijn en 40.000 ton wegen. Er zullen net als bij de oorspronkelijke Titanic kaartjes worden aangeboden voor eerste, tweede en derde klasse. Er zullen negen verdiepingen zijn met 840 kajuiten voor 2.400 passagiers en 900 bemanningsleden. Het schip krijgt naast een zwembad ook Turkse baden en gymzalen.

Naar Dubai

James McDonald, marketingdirecteur van Blue Star Line: "Alles wat je op een schip van de 21ste eeuw kunt verwachten, zal aanwezig zijn. We financieren dit project zelf, maar hebben contact met enkele bedrijven in de Arabische Emiraten die interesse tonen. Wij zijn eigenaar van de naam en het handelsmerk Titanic II en daar is veel belangstelling voor."

De eerste reis van de Titanic II zal passagiers van Jiangsu in China naar Dubai brengen, en dus niet van Southampton naar New York.