© RR

15.000 euro voor tip die moord op Jelle opheldert

De Nederlandse justitie belooft 15.000 euro aan de persoon die de gouden tip geeft die de moordzaak op Rumstenaar Jelle Leemans kan oplossen. De speurders hebben ernstige aanwijzingen dat de man vermoord werd na een ripdeal in het Nederlandse drugsmilieu.

tdk

Het opsporingsprogramma Faroek Live op VTM en het Nederlandse Opsporing Verzocht besteedden dinsdagavond aandacht aan de vermoedelijke moordzaak. “Jelle reisde op 23 november 2013 af naar Nederland. Hij maakte gebruik van kleine wegen en stak de grens over in Nispen, vlak bij Roosendaal. Mogelijk is hij daar in een andere auto overgestapt om verderop drugs te gaan aankopen. Jelle was die dag in het bezit van enkele tienduizenden euro”, zegt Berry Van Hombeeck van de Antwerpse federale gerechtelijke politie.

De speurders gaan ervan uit dat Jelle van zijn geld werd beroofd en werd omgebracht. Zijn lichaam zou nadien ergens gedumpt zijn.

De Nederlandse officier van justitie maakte gisteren bekend dat een beloning van 15.000 euro wordt voorzien voor de gouden tip die de zaak helpt op te lossen. In ons land is het ongewoon dat er tipgeld wordt gegeven, in Nederland gebeurt het wel vaker. Zeker in zaken waarvan men weet dat mensen uit het criminele milieu over cruciale informatie beschikken. “We hopen dat we deze zaak na bijna vijf en een half jaar kunnen oplossen. Dat we bewijzen vinden tegen de moordenaars, maar dat ook de familie van Jelle zekerheid krijgt en een punt kan zetten achter deze slopende zaak”, klinkt het.

Onbekende vrouw

De politie is ook op zoek naar verscheidene getuigen in de moordzaak. Zo wil men mensen spreken die Jelle in Nispen hebben gezien, maar ook mensen die hem omstreeks 10u in Roosendaal zelf hebben opgemerkt.

De speurders willen ook een vrouw spreken die met Jelle een broodje heeft gegeten. “Op de dag van zijn verdwijning werd de witte Audi van Jelle achtergelaten in Merksem”, aldus Van Hombeeck. “In de wagen vonden we een half broodje. Uit DNA-onderzoek blijkt dat Jelle van dat broodje heeft gegeten, maar ook een onbekende vrouw. Uiteraard willen heel graag met die vrouw spreken. Net als met twee mannen die in dezelfde buurt zijn opgemerkt. We zijn er wel zeker van dat de vrouw in kwestie niet in de auto zat toen die in Merksem werd geparkeerd. Een getuige merkte een man met een kap over zijn hoofd op die uit de wagen stapte.”

.

Tips zijn welkom bij de politie via 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER