Direct naar artikelinhoud

Doorgelicht

Dit blauwe mantelpak komt uit de wintercollectie van het Franse modehuis Rochas. Het patroon is geïnspireerd op het werk van de Zweedse keramist Wilhelm Kage. Creatief directeur Marco Zanini verzamelt de vazen van de kunstenaar, vandaar. De stof van het pak werd met de hand geschilderd. De snit doet denken aan een traditioneel Mao-pakje. Model Leaf Greener is overigens 'senior fashion editor' van Elle China. Streetstylefotografen dragen haar op handen.

De pet is van Swash London. Het Britse merk werd opgericht door een Britse en Japanse ontwerpster en slaagt er elke keer in een nieuwe interpretatie aan het hoofddeksel te geven. Swash is te koop bij Ra in Antwerpen.

De ronde bril die bedrukt is met een patroon van vichy-ruitjes komt uit de collectie van Ralph Lauren. Het New Yorkse label brengt verschillende versies van het montuur op de markt in luxueuze materialen zoals slangenleer en mahonie. Dit juweeltje bestaat uit kristal en is handgemaakt in Italië.

De broche in de vorm van een ijsje fleurt Leafs strakke pak op. Bovendien kleurt het mooi bij haar nagels die in verschillende pastelkleuren zijn gelakt. De fluogele halsketting is een ontwerp van de Britse designer Tom Binns. Zijn collectie vindt u op www.tombinnsdesign.com. De tas is van Reece Hudson. Al hun producten worden gemaakt in Italië.

De fluwelen pumps zijn van Aperlai. De punt is sober, maar bij het Parijse merk zit de verrassing doorgaans in de hiel, die vaak een bijzondere architecturale vorm heeft. Dit model heet Geisha Doll en is geïnspireerd op het kubisme. De ballerinapumps met logge hakken kosten 545 euro en zijn online verkrijgbaar.