Direct naar artikelinhoud

Antwerp moet ex-voorzitter 4,9 miljoen euro betalen

Patrick Decuyper moet met zijn investeerders gewezen Antwerpvoorzitter Eddy Wauters (82) een slordige 5 miljoen euro betalen. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Arbitragecommissie van de KBVB zaterdag.

Na net geen 43 jaar als voorzitter werd Eddy Wauters begin 2012 opzijgeschoven door de clan rond Jos Verhaegen en Gunther Hofmans. In dat jaar stapte hij al naar de rechtbank om zijn centen terug te eisen. De procedure sleepte bijna vier jaar aan, zaterdagochtend viel het verdict van de arbitragecommissie van de Belgische Voetbalbond: Antwerp moet oud-voorzitter Eddy Wauters 4,9 miljoen euro plus interesten betalen. Geld dat Wauters in zijn periode als voorzitter van The Great Old aan de club geleend heeft.

De ontgoocheling droop na de uitspraak af van de gezichten van CEO Patrick Decuyper en voorzitter Jan Michel. "Het heeft altijd zo in de boekhouding gestaan, dus kan het geen verrassing zijn dat ik dat geld moet terugkrijgen", reageerde Eddy Wauters. "Zonder mijn centen zou de club misschien al niet meer bestaan hebben."

Patrick Decuyper haalde hard uit naar Wauters. "De voorbije weken werd geprobeerd om deze club te destabiliseren. Daarom heb ik het moeilijk dit te aanvaarden. Wauters heeft ons een ongelooflijke slag in het gezicht bezorgd. Het is schandalig dat hij ook maar één euro durft terugeisen, terwijl hij de club heeft achtergelaten met een financiële put van meer dan 20 miljoen euro. Antwerp stond toen in de onderste regionen van tweede klasse. Het stoort mij dat hij zich een Antwerpman noemt, want dan doe je zoiets niet. Dan zorg je ervoor dat je een regeling kunt treffen, zodat de club verder kan."

Decuyper ontmijnde meteen een bom die op de Bosuil dreigde te ontploffen. "Ik zal nooit aanvaarden dat zo'n man Antwerp in de problemen brengt. Daarom zal maandag het geld via mijn vennootschap Goala op de rekening van Antwerp worden overgeschreven en zal Wauters betaald worden. Ik kan iedereen geruststellen dat we verder bouwen aan een gezond Antwerp."