Direct naar artikelinhoud

Gent beslist na Nieuwjaar over Peeters

AA Gent is niet van plan om halsoverkop een beslissing te nemen over het lot van Bob Peeters. Zowel voorzitter Ivan De Witte als algemeen manager Michel Louwagie zijn momenteel in het buitenland. Pas begin januari zal alles duidelijk worden. Maar Peeters moet, na een schamele 3 op 27, vrezen voor zijn job als coach.

Het zijn lastige dagen voor Bob Peeters. Genieten van het eindejaar zit er niet in. Onwetend vraagt hij zich af of hij na Nieuwjaar wel nog trainer zal zijn van AA Gent en mee mag gaan op winterstage naar het Spaanse Oliva. De Buffalo's overwegen namelijk serieus om na Trond Sollied nu ook Peeters te ontslaan, want er komt maar geen beterschap.

De balans onder Peeters is rampzalig: nul overwinningen, drie gelijke spelen en zes keer onderuit, tegen onder meer degradatiekandidaten als Charleroi, Waasland-Beveren en Lierse. Een C4 dreigt, maar niet vandaag of morgen. Algemeen manager Michel Louwagie vertrok gisteren tot en met 2 januari op skivakantie en voorzitter Ivan De Witte zit nog enkele dagen in het zuiden van Frankrijk.

Eenmaal beide heren opnieuw in België zijn, valt er nieuws te verwachten. Intussen wordt er intern nagedacht over allerhande scenario's. Welke coach wil er tot het einde van dit seizoen deze doodzieke spelersgroep overnemen? Weinigen staan te springen voor een contract van enkele maanden. En wat doe je als je toch zo'n coach vindt én hij er miraculeus in slaagt om Gent via play-off II een Europees ticket te bezorgen? Of gaat het bestuur meteen op zoek naar een grote naam?

Het is een publiek geheim dat Gent in zijn nieuwe stadion wil uitpakken met een straffe coach. Vraag is alleen of die eerst het risico wil nemen om enkele maanden vroeger dan voorzien over te nemen en te vechten tegen degradatie. Er wachten Louwagie en De Witte met andere woorden ook een paar slapeloze nachten.

Eén ding is zeker: Gent verzamelt opnieuw op 3 januari. Dan zal niet alleen blijken welke spelers er allemaal weg mogen of al weg zijn, maar ook welke coach de training leidt.