Direct naar artikelinhoud

Eddy Merckx met hartklachten in ziekenhuis opgenomen

Wielerlegende Eddy Merckx (69) is begin deze week met hartklachten opgenomen in het UZ Jette. Volgens getuigen had hij last van plotse bloeddrukdalingen.

Het is niet de eerste keer dat Merckx met het fenomeen te kampen heeft. Een tijdje geleden zakte hij thuis in elkaar, met enkele blauwe plekken tot gevolg. Het voorbije weekend zou hij opnieuw onwel geworden zijn, en ook even het bewustzijn verloren hebben. Een verwarde Merckx zou niet meer geweten hebben hoe hij uiteindelijk in het ziekenhuis was beland. De wielergod werd de voorbije twee dagen onderzocht door professor en wereldautoriteit cardiologie Pedro Brugada en een aantal andere specialisten.

Willy Vekemans, voormalig profrenner en fietsvriend van Merckx, bevestigt het verhaal. "Zondagavond is Eddy onwel geworden en blijkbaar even buiten westen geweest", vertelt Vekemans. "Woensdag, na zijn eerste serie tests, heb ik hem ge-sms't. 'Leef je nog?', vroeg ik. Hij zei dat alles in orde was, dat er niets gevonden was om zich zorgen over te maken. Donderdag (gisteren, red.) volgden nog meer tests. Wat hem overkomt, past een beetje in Merckx' pechjaar. In het voorjaar is hij gevallen, daarna werd hij geopereerd aan zijn knie, nu heeft hij dit. Het valt allemaal wel mee, maar het gesukkel komt wat op een hoop." Volgens ex-voetballer Paul Van Himst, eveneens een goede vriend van Merckx, is de situatie "niet zo ernstig" en lijkt alles onder controle. De kannibaal zelf was gisteren niet bereikbaar.