Direct naar artikelinhoud

Club maakt geen haast met nieuwe trainer

Een nieuw shirt, maar nog altijd geen nieuwe trainer. Minder dan twee weken voor de start van de eerste trainingen lijkt Club nog altijd geen haast te maken met een opvolger van Preud'homme. Geen erg, volgens voorzitter Bart Verhaeghe: 'Overhaast te werk gaan hoort niet meer bij deze club.'

Persconferentie in het Jan Breydelstadion. Bestuur, sponsors, partners en pers aanwezig. Om het nieuwe shirt voor te stellen. Niet om een nieuwe transfer voor te stellen. En al zeker geen nieuwe trainer. Nochtans is dat laatste wel iets wat steeds harder gaat leven. Niet alleen bij de fans, maar ook bij de spelers. Wie wordt het? Wat voor persoonlijkheid heeft hij? Voor welk voetbal zal hij staan?

Allemaal vragen waar ook Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert zich de voorbije weken over gebogen hebben. En nog altijd doen - terwijl de eerste training van het nieuwe seizoen op 19 juni geprogrammeerd staat. Amper 11 dagen nog. "Het komt in orde", sust Verhaeghe. "We zijn hard aan het werk. Maar we willen dat heel grondig doen. Het is dan ook een heel belangrijke keuze. We willen iemand hebben die past bij Club en die past bij de spelersgroep. En ook goede resultaten kan halen." Concreet: iemand met ervaring, die tegen druk bestand is én ook met jeugd kan en wil werken.

Verhaeghe: "We leggen onszelf geen tijdsdruk op. Het zou goed en zelfs beter zijn als de nieuwe coach hier al staat op de eerste training, maar Club gaat niet minder klaar zijn als dat niet het geval is. Club is veel meer dan alleen maar een hoofdtrainer. Wij staan er in onze organisatie. En bij de fysieke seizoensvoorbereiding werken we vooral vanuit data. Veel belangrijker is dat we een goede trainer hebben, met wie we dan hopelijk een lange samenwerking kunnen aangaan. Maar dan moet je elkaar eerst goed kennen, goed begrijpen en op veel vlakken dezelfde doelen hebben. Liever dat werk grondig doen, dan overhaast te werk gaan. Dat hoort niet meer bij deze club."

De voorbije weken kwamen er namen naar buiten van onder meer Francky Dury (die bij Zulte Waregem wilde blijven), Ståle Solbakken (die bij FC Kopenhagen wilde blijven), Willy Sagnol (die wellicht assistent-trainer wordt bij Bayern) en Frank de Boer. Die laatste is nog steeds een optie, maar heeft de Premier League als voorkeur.

Verhaeghe: "Eigenlijk is het heel vergelijkbaar met de selectie van een nieuwe bondscoach (daar was Verhaeghe als ondervoorzitter nauw bij betrokken, WDK). Toen kregen we ook van over de hele wereld aanvragen binnen." En toen maakten Verhaeghe en co. ook grondig werk om uit een lange lijst met Roberto Martínez uiteindelijk die kandidaat eruit te pikken met het profiel dat het dichtst aanleunde bij wie ze als coach wilden.