Direct naar artikelinhoud

Kantelpoortenbedrijf Feryn eist schadevergoeding van allochtone politicus

Open Vld'er Hicham El Mzairh beschuldigde het gecontesteerde bedrijf ervan nog steeds te discrimineren

Het kantelpoortenbedrijf Feryn in Kapelle-op-den-Bos dient een schadeclaim in tegen Open-Vld-politicus Hicham El Mzairh. Die beschuldigde het gecontesteerde Feryn ervan nog steeds te discrimineren. Omdat hij weigerde zich te verontschuldigen voor die uitspraken, eist Feryn 2.500 euro.

El Mzairh noemt de demarche van Feryn "schandalig". "Ik heb het recht om te zeggen dat ik gediscrimineerd word. Maar als je dat dan zegt, word je aangeklaagd. Nu ben ik hoegenaamd niet van plan om me te verontschuldigen, zoals Feryn vraagt."

Het bedrijf kwam vorig jaar in het nieuws toen bleek dat het weigerde allochtone werknemers in dienst te nemen omdat dat de klanten voor het hoofd zou stoten. Die discriminatie werd door de Brusselse arbeidsrechtbank ook vastgesteld, maar er werd geen straf aan gekoppeld. Het Centrum voor gelijkheid van kansen en racismebestrijding ging daarop in beroep.

Volgen El Mzairh is de situatie niet veranderd. "Met mijn uitspraken daarover heb ik een signaal willen geven aan de regering, namelijk dat er een instrument moet zijn als praktijktests voor gediscrimineerde mensen. En dan heb ik het niet enkel over allochtonen, maar ook over vrouwen, gehandicapten of ouderen."

(FL)