Direct naar artikelinhoud

Staal Bekaert breidt uit in China

Het staaltechnologiebedrijf Bekaert breidt met een overname in China zijn activiteiten daar verder uit. Bekaert koopt voor ruim 161 miljoen yuan (18 miljoen euro) twee afdelingen van het staatsbedrijf Xinyu Steel. Via de joint venture met zijn Chinese partner Shougang koopt Bekaert 75 procent van de activiteiten in verendraad en hoogspanningsgeleiders van Xinyu. De overige 25 procent blijft in Chinese handen. Om de impact op de omzet van Bekaert te kennen is het wachten tot de deal is afgesloten, naar verwachting eind dit jaar.

Staalsector bereikt opnieuw niveau van voor crisis

De wereldwijde staalproductie was in augustus met 112,8 miljoen ton vrijwel gelijk aan het niveau in augustus 2008. De staalsector heeft daarmee de crisis die in september 2008 losbarstte achter zich gelaten. Dat blijkt uit cijfers van de World Steel Association. Vorig jaar lag in augustus de wereldproductie op 108,3 miljoen ton. China is met 51,6 miljoen, 8 miljoen ton meer dan in 2008, de slokop.

Auto

Opel creëert 1.000 banen in Hongarije

De Duitse autobouwer Opel, die de voorbije maanden duizenden banen schrapte, kondigt een forse investering aan in Hongarije. De dochter van het Amerikaanse General Motors investeert een half miljard euro in haar motorenfabriek in het Hongaarse Szentgotthard. De fabriek wordt aangepast voor de productie van drie nieuwe motoren die zuiniger zijn en minder CO2 uitstoten. Tegelijk wordt de capaciteit van de motorenfabriek opgetrokken van 460.000 naar 500.000 stuks per jaar. In eerste instantie komen er 800 banen bij, later nog eens 200.

Retail

Lidl wil langer openblijven

Lidl overlegt met zijn werknemers over langere openingstijden. In de plaats van 56 uur per week wil de harddiscounter 70 uur open zijn. De maatregel moet de groei in ons land bestendigen. Dat betekent meteen ook meer aanwervingen.