© NDM

Sportmonitor riskeert 8 maanden voor betasten meisje (13) tijdens kajaktocht

Een 30-jarige man uit Maaseik riskeert een celstraf van acht maanden met uitstel onder voorwaarden. Tijdens een kajaktochtje probeerde hij als sportmonitor een dertienjarig meisje te kussen en te betasten.

ShDe

Tijdens een sportdag op school trok het 13-jarige slachtoffertje samen met een groepje vrienden naar een watersportclub in Maaseik. Tijdens het kajaktochtje raakte het meisje achterop. De monitor die de jongeren begeleidde zou het meisje opwachten terwijl haar vriendinnen verder voeren.

Bikini losmaken

Toen de dertiger alleen was met het kind vroeg hij haar om dichterbij te varen. Toen de twee bootjes naast elkaar lagen, probeerde hij haar te kussen en haar bikini los te maken. “Maar dat is niet gelukt omdat het meisje een zwemvest droeg”, zegt de procureur. “Wel ritste hij zijn broek open zodat het kind zijn geslachtsdelen kon zien.” Het meisje vertelde het verhaal nadien aan haar vriendinnetje die het op haar beurt aan een leerkacht meldde.

“Mijn cliënt is na de feiten in therapie gegaan”, zegt zijn advocaat. “Die begeleiding is zeer nuttig geweest. Hij wil dit graag verderzetten.” De man werd ondertussen ook ontslagen. Vonnis volgt op 14 december

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer