Direct naar artikelinhoud

Exit Menzo bij Lierse

Stanley Menzo is niet langer trainer van Lierse. De Pallieters begonnen nog aan het seizoen met een zege tegen Oostende, maar na de nul op zes tegen Charleroi en Waasland-Beveren moest er iets gebeuren.

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het bericht gisteren niet. Na het verlies tegen Charleroi tien dagen geleden was het dossier-Menzo al eens op tafel gekomen in de Lierse bestuurskamer. Minstens één bestuurder wilde de Nederlander toen al aan de deur zetten. Uiteindelijk kreeg de trainer nog een allerlaatste kans op Waasland-Beveren. Eind 2013 zat Menzo in een gelijkaardige situatie, maar toen hield een 3-0 zege tegen grote rivaal KV Mechelen hem in het zadel. Uitgerekend 'probleemkind' Tony Watt redde toen Menzo's vel.

Deze keer kende Menzo echter minder geluk. Toen Lierse zaterdagavond na een alweer weinig overtuigende prestatie met een 2-0-nederlaag van het veld stapte, was al min of meer duidelijk wat er zou gebeuren. Zondagochtend besloot Lierse om de samenwerking stop te zetten. Niet onbegrijpelijk, maar de uitleg die sportief directeur Tomasz Radzinski achteraf gaf, was toch bizar te noemen.

"Stanley heeft het maximum uit onze groep gehaald en op Beveren speelden we onze beste match van het seizoen (sic), maar als de resultaten uitblijven moet je op een gegeven moment de rekening maken", aldus Radzinski. Menzo was volgens het bestuur dus goed bezig, maar mocht toch opkrassen. Voor een man die eind jaren 90 als keeper nog uitgroeide tot een icoon op het Lisp - Menzo won er de titel en de beker - is dit een pijnlijke wending. 's Mans passage als trainer zal slechts een voetnoot blijken in de clubgeschiedenis. De coach Menzo kon te zelden verrassen en begeesteren, hield te stug vast aan zijn vertrouwde 4-3-3-systeem en maakte te weinig spelers beter. Hij bleek een degelijke trainer die verzorgd voetbal nastreefde, maar niet iemand die het verschil maakte.

Aan kandidaat-opvolgers alvast geen gebrek. Tomasz Radzinski had gisterenmiddag naar eigen zeggen al vijftien kandidaturen ontvangen. "We gaan rustig onze tijd nemen om de juiste keuze te maken", aldus Radzinski.