Direct naar artikelinhoud

Rochus overleeft eerste ronde Wimbledon niet

Anderhalf uur, zo lang duurde de gezondheidswandeling (6-4, 6-2, 6-1) van Kevin Anderson tegen een licht geblesseerde Olivier Rochus (32). Onze landgenoot kan toch zeggen dat hij voor de dertiende keer op de hoofdtabel van Wimbledon stond en 27.500 euro aan prijzengeld binnenhaalde. "Je moet 200 procent fit zijn om zijn service te retourneren", zei Rochus. "Maar ook tegen een andere speler had ik niet kunnen winnen."

Italiaanse politie valt binnen bij 18 eersteklassers

VOETBAL

In het kader van een grootschalig onderzoek naar belastingfraude is de Italiaanse politie binnengevallen bij 41 voetbalclubs, waaronder 18 eersteklassers. Het parket vermoedt dat clubs de voorbije jaren systematisch belastingen hebben ontdoken bij het afronden van transfers. Makelaars Alejandro Mazzoni en Alessandro Moggi zouden de spilfiguren zijn. Zij zouden bij tientallen transfers valse contracten hebben opgesteld.

Barda verlaat Genk en keert terug naar Israël

Elyaniv Barda keert terug naar zijn vaderland. De 31-jarige Israëlische spits verlaat Racing Genk en ondertekent een contract voor drie seizoenen bij zijn ex-club Hapoel Beer Sheva. Barda trok in 2007 van Hapoel Tel Aviv naar Genk. De Genkse publiekslieveling speelde zes seizoenen in ons land en won twee bekers en een titel. Hij was einde contract bij de Limburgers. "De cirkel is rond. Dit voelt aan als thuiskomen", zegt Barda.