© REUTERS

© AP

© AP

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zeven doden en tientallen gewonden bij ontsporing tram in Londen

Bij de ontsporing van een tram in een tunnel in Croydon, in het zuiden van Londen, zijn woensdagochtend zeven doden en minstens vijftig gewonden gevallen. Anderen zaten nog vast in twee gekantelde wagons. Dat heeft de Britse politie meegedeeld.

Volgens de Britse onderzoekscel voor spoorongevallen (RAIB) zou de tram mogelijk te snel gereden hebben in een bocht, waar een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur geldt. Een 42-jarige man werd opgepakt op verdenking van onopzettelijke doodslag. Volgens de media zou het om de trambestuurder gaan, maar dat kon niet bevestigd worden.

De plaats van het ongeval bevindt zich volgens ooggetuigen in een scherpe bocht. Of de weersomstandigheden een rol hebben gespeeld bij het ongeval, is niet duidelijk. Het had tijdens de nacht in Londen hevig geregend. De politie waarschuwde om niet te snel conclusies te trekken. “Momenteel is het nog te vroeg om te speculeren of een of andere factor tot het ongeluk heeft geleid”, klinkt het in een mededeling.

De Londense burgemeester Sadiq Khan deelde mee dat zijn gedachten bij al diegenen zijn, die met het ongeval te maken hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer