Dit is de populairste schoen van 2016

De Barbadiaanse zangeres Rihanna schrijft niet alleen hits, ze scoort ook met haar Fenty-collectie voor sportmerk Puma. Haar creepers, sneakers met een plateauzool, zijn door Footwear News verkozen tot de populairste schoenen van dit jaar.

vwh

Naar jaarlijkse gewoonte bekijkt de Amerikaanse website Footwear News welke schoen de afgelopen maanden het meest in de smaak viel. Niet alleen de verkoopcijfers worden geanalyseerd, er wordt ook rekening gehouden met de campagne voor de schoenen, het bereik ervan op sociale media en beoordelingen van klanten.

© Photo News

Uit de analyse blijkt dat mensen in 2016 dol waren op de creepers die ‘Work’-zangeres ontwierp voor Puma. Vorig jaar kwam de eerst lijn uit en die was in een mum van tijd uitverkocht. In mei 2016 kwam een tweede versie van de schoenen op de markt, ook die voorraad was snel uitgeput. De ontwerpen vallen ook in de smaak bij veel beroemdheden. Onder meer Cara Delevingne, Jessica Alba, Lena Dunham, Gigi en Bella Hadid en The Weeknd hebben ze in hun kast staan.

© Photo News

Rihanna heeft intussen op het nieuws gereageerd. “Ik had in mijn wildste dromen nooit durven denken dat deze eer me zou toekomen. Het betekent veel voor mij om mijn sporen te verdienen in de schoenindustrie en te zien dat veel mensen de liefde delen voor mijn creepers”, zei ze in een reactie.

De zangeres is niet de eerste popster die ‘de populairste schoen van het jaar’ maakt. Vorig jaar was concullega Kanye West nog verantwoordelijk voor het populairste ontwerp. Toen werd zijn Yeezy Boost 350, die hij creëerde voor Adidas, verkozen. Twee jaar geleden viel het merk ook al in de prijzen met de Stan Smith, een sneaker vernoemd naar de gelijknamige tennislegende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer