Direct naar artikelinhoud

Lazio wint Coppa Italia na harde Romeinse derby tegen AS Roma

VOETBAL - Lazio Roma heeft in de 'Derby della Capitale' voor de zesde keer in de clubhistorie de Italiaanse beker gewonnen ten koste van aartsrivaal AS Roma. In de finale van de Coppa Italia in het Stadio Olimpico werd het 1-0 door een doelpunt van Senad Lulic. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd twintig minuten voor tijd. Door de zege kwalificeert Lazio Roma zich voor de Europa League.

Zoals gewoonlijk was de Romeinse derby, die voor de 158ste keer in de geschiedenis werd gespeeld, hard en fel. De scheidsrechter trok acht gele kaarten, eerlijk verdeeld over de beide teams. Wisselspeler Panagiotis Tachtsidis kreeg op de reservebank zelfs een rode kaart onder zijn neus.

Zo kwam er een einde aan een teleurstellend seizoen voor AS Roma, waarin geen enkele prijs werd gewonnen en het ook geen Europees voetbal kon behalen. Roma had de eerste Italiaanse ploeg kunnen worden die tien keer de beker wist te winnen en dus een zilveren ster op zijn shirt had mogen bijzetten. Nu blijven de Romeinen op negen trofeeën staan, net als kampioen Juventus.

AS Roma trad aan zonder de geblesseerde Maarten Stekelenburg, die na het seizoen waarschijnlijk vertrekt.