Direct naar artikelinhoud

Jason Wu wordt artistiek directeur bij Hugo Boss

De New Yorkse ontwerper Jason Wu is benoemd tot artistiek directeur van Hugo Boss' vrouwenlijn, zo meldt het merk zelf. Wu is verantwoordelijk voor alle silhouetten en alle beeldtaal van het label. De jonge designer startte zijn eigen lijn in 2007 en raakte bij het grote publiek bekend toen Michelle Obama een jurk van hem koos voor het presidentieel bal. Wu zal zijn eigen merk behouden. "Ik ben al lang fan van Hugo Boss' traditionele en buitengewoon vakmanschap", reageert Wu. "Ik wil een sterke vrouwenlijn maken die de autoriteit die het merk heeft op gebied van mannenkleding waardig is."

'Quiz Me Quick' en 'Wat als?' winnen prijzen in Canada

De populaire Eén-serie Quiz Me Quick en het sketchprogramma Wat als? (2BE) hebben prijzen gewonnen op het World Media Festival in Canada. Op dit internationaal media-evenement werd Quiz Me Quick verkozen tot beste sitcom. Daarmee gaf het tv-programma's uit Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten het nakijken. Wat als? won voor het tweede jaar op rij de prijs voor beste comedy. Het sketchprogramma van Shelter versloeg twee Canadese programma's en Loslopend wild, een sketchprogramma van Eén.

Indrukwekkende cast voor nieuwe film Geoffrey Enthoven

Regisseur Geoffrey Enthoven, bekend van Hasta la vista, heeft de indrukwekkende cast bekendgemaakt voor zijn nieuwe langspeelfilm Halfweg, waarvan de opnames net gestart zijn. Nadat eerder al Koen De Graeve bekendmaakte dat hij met Jurgen Delnaet het centrale duo uit de film ging vertolken, laat Enthoven weten dat ook Evelien Bosmans (Groenten uit Balen), Gilles De Schryver (Code 37), Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown) en Ella Leyers (FC De Kampioenen) in de film zullen meespelen. Andere rollen zijn weggelegd voor Tom Audenaert (Hasta la vista), Günther Lesage (Wat als?), Tiny Bertels (Groenten uit Balen), Jos Verbist (Quiz Me Quick) en Herwig Ilegems (Van vlees en bloed). "Dit is een film die zich ertoe leent om mensen op te bellen waar ik al mee heb gewerkt, maar we gaan ook nog een paar castings doen om nog wat talent te ontdekken", klinkt het bij Enthoven. Halfweg gaat over een man die na zijn scheiding in een nieuw huis gaat wonen en in alle rust de dingen op een rij wil zetten.

Musical van Cyndi Lauper grote winnaar theaterprijzen VS

De musical Kinky Boots, met liedjes van zangeres Cyndi Lauper, is zes keer in de prijzen gevallen op de Amerikaanse Tony Awards, de grootste Amerikaanse theaterprijzen. De musical won onder andere in de categorieën beste musical, beste mannelijke hoofdrol en beste muziek. Kinky Boots is nog maar enkele maanden te zien, maar oogstte al veel lof bij critici en bezoekers. Het verhaal van de musical van Cyndi Lauper is gebaseerd op ware gebeurtenissen: om een oude schoenenfabriek te redden, maakt de eigenaar speciale damesschoenen voor mannenvoeten en wordt zo de ster in het dragqueenmilieu.

The Opposites, TLP en Gunther D op Laundry Day

Het Antwerpse DJ-festival Laundry Day heeft veertig nieuwe namen bekendgemaakt. Onder andere The Opposites, Laidback Luke, TLP en Gunther D zullen optreden op het festival. Eerder werden al Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Murdock, Sven Van Hees en Safi & Spreej aangekondigd. Er worden in totaal zo'n 120 dj's verwacht op elf verschillende podia. Na drie uitverkochte edities verwacht Laundry Day opnieuw meer dan 60.000 bezoekers. De zestiende editie van Laundry Day vindt plaats op zaterdag 7 september.

Live Nation moet 500.000 dollar betalen voor ingestort podium

Concertorganisator Live Nation zal een boete moeten betalen van maximaal 500.000 dollar wegens een ingestort podium, meldt The Star. Deze som kreeg de organisatie opgelegd nadat eind juni 2012 een podium van een Radiohead- concert was ingestort, waarbij technicus Scott Johnson om het leven kwam. Die kreeg een steigerconstructie over zich heen. Het concert zou de hoofdact worden van het North by Northeast Music Festival in Toronto.