Direct naar artikelinhoud

'De knopenoorlog' bekroond tot beste Europese jeugdfilm

Op het Jeugdfilmfestival, dat dit jaar zijn zilveren jubileum viert, heeft De knopenoorlog de prijs voor beste Europese film gewonnen.

Het vehaal van De knopenoorlog, van de Franse regisseur Christophe Barratier, speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Kinderen van een Frans dorp raken verwikkeld in hun eigen oorlog wanneer ze de bewoners van het naburige dorp een lesje willen leren.

De jury vond De knopenoorlog "een mooi uitgebalanceerde film vol spanning en romantiek".

Tijdens deze 25ste editie van het festival vonden in Antwerpse en Brugse cinema's tal van workshops plaats en werden meer dan dertig films, al dan niet in competitie, vertoond. Vorige week kon je er ook naar Tik Tak gaan kijken, het legendarische kinderprogramma uit de jaren tachtig en negentig.

De Antwerpse kinderjury bekroonde Milo, die ook de publieksprijs kreeg. In Brugge koos de kinderjury dan weer voor The Secret. Bij het Brugse publiek viel Victor and the Secret of Crocodile Mansion het meest in de smaak.

Milo is een Nederlandse film van Berend en Roel Boorsma. De film vertelt het verhaal van Milo, die een zeldzame huidziekte heeft. Zijn ouders houden dit voor hem en de buitenwereld verborgen.

The Secret van de Deense regisseur Morten Kohlert, die in Brugge bekroond werd, gaat over drie kinderen die, elk op hun manier, een geheim bewaren en omgaan met afscheid.