Direct naar artikelinhoud

Jurgen Minnebo is adjunct- netmanager bij vtm

Hoe ben je in de media terechtgekomen?

"Na mijn studies ging ik aan de slag als onderzoeker aan de KU Leuven. Door me daar te verdiepen in media-effecten merkte ik hoe groot de impact van een medium als televisie op de kijker kan zijn. Ik had die effecten steeds vanuit het standpunt van de kijker bestudeerd en het leek me interessant om het ook eens van de andere kant te bekijken. Na mijn doctoraat heb ik de stap naar de VRT gezet. Eerst op de afdeling strategie, daarna als adjunct-netmanager bij Canvas."

Welke kranten en tijdschriften lees je?

"Ik lees vooral online. Ik kom meermaals per dag op de sites van De Morgen, De Standaard en Het Laatste Nieuws langs. En natuurlijk lees ik ook af en toe eens in Humo. Dat ben ik mijn vroegere baas (Jan Stevens, vroeger netmanager bij Canvas, nu directeur bij Humo, PD) verplicht."

Wat zijn je favoriete radio- en tv-programma's?

"Ik word ongemakkelijk van het gevoel niet mee te zijn met wat er in de wereld gebeurt. Meteen de reden waarom ik 's morgens opsta met Radio 1. Bij het naar huis rijden luister ik naar wat op mijn iPod staat, al passeren ook Studio Brussel en Q Music geregeld de revue. Wat televisie betreft wil ik een lans breken voor The West Wing. Wat mij betreft de strafste televisiereeks ooit."

Hoe kijk je televisie?

"Steeds minder op de traditionele manier, vrees ik. Sinds ik voor televisie werk zie ik programma's vooral buiten hun normale uitzenduur. Jammer eigenlijk, want het is net leerrijk om eens een hele avond lang naar je eigen zender te kijken. Kwestie van aan de lijve te ondervinden hoe de opbouw van zo'n televisieavond in elkaar zit."

Wat is je beste herinnering aan de media?

"De vernieuwingsoperatie bij Canvas. Het is heel spannend om een project op antenne te zien gaan waar je met een hele ploeg fijne mensen keihard aan hebt gewerkt."

En de slechtste?

"De forel met botersaus van Jeroen Meus. We zijn daar in de fout gegaan, maar de manier waarop het hele debat achteraf werd gevoerd, was minstens even fout.

Hoe zou je je job zelf omschrijven?

"Ik hou me bezig met de programmatie van vtm. Vooral op lange termijn, maar ook dagdagelijkse dingen als het opvolgen van castings en beoordelen van programmavoorstellen horen daarbij. Een fantastische job, maar wel één waarmee je steeds in het oog van de storm staat. Niet alleen heeft iedereen een mening over wat er op televisie komt, ze weten het ook altijd beter."

Wat zou je doen als je niet in de media zou werken?

"Een skistation uitbaten in de Alpen. En als de sneeuw daar weg is, ga ik een aantal maanden duiklessen geven in Egypte."

1975: wordt geboren in Bornem

1993-1997:studeert communicatiewetenschappen, eerst aan de UFSIA, daarna aan de KUL

1997-2005:werkt als

onderzoeker aan de KUL

2005:gaat aan de slag op de afdeling strategie van de VRT

2007:moet als adjunct- netmanager de vernieuwing van Canvas mee in goede banen leiden

2012: gaat aan de slag als adjunt-netmanager vtm bij de Vlaamse Mediamaatschappij