© *

Een huwelijk zonder alcohol: goed idee of niet?

"Zouden we wel alcohol schenken op ons huwelijk?". Het is een simpele vraag van een bruid op het huwelijksforum WeddingBee, maar wel eentje die heel verschillende reacties uitlokt. Een huwelijk zonder drank is voor velen een stap te ver, al zien we ook bij ons een beweging naar een meer verantwoord alcoholgebruik op feesten.

tib

"Mijn verloofde en ik zijn druk bezig met het plannen van ons huwelijk en we vragen ons af of we wel alcohol willen schenken", schrijft een Australische bruid op het forum. "De meerderheid van zijn familie drinkt veel en dan lopen de dingen wel eens uit de hand. Terwijl mijn familie best zonder kan. Bovendien kan het ons veel geld besparen. Wat denken jullie hierover"?

Aangezien het om een receptie in de namiddag gaat, tonen sommige gebruikers begrip voor het idee, alhoewel de meesten toch vinden dat alcohol bij een huwelijksreceptie hoort. Met wat ga je anders toasten op het gelukkige paar?

"Bij ons zou het niet pakken", zegt etiquette-expert Kevin Strubbe, die vaak trainingen geeft aan horecamedewerkers. "Alcohol hoort voor ons bij een feestelijke gelegenheid, het zit in onze cultuur. Maar het is niet meer zoals vroeger, toen we het normaal vonden dat mensen om drie uur 's nachts dronken in hun auto stapten. Dat is vandaag veel minder aanvaard: je ziet een sterke beweging in de richting van een meer verantwoord alcoholgebruik. Niet alleen als we achter het stuur moeten kruipen, maar ook uit gezondheidsoverwegingen".

Alcohol hoort nog bij een feest, maar is niet het belangrijkste aspect. "Vroeger werd je opgewacht met plateaus vol wijn en bubbels en moest je ergens achteraan naar een glaasje fruitsap gaan zoeken. Vandaag zien we dat er meer wordt nagedacht over alternatieven voor alcohol: er worden leuke smoothies of ice teas geserveerd". Wil je vermijden dat je gasten zich laveloos drinken op je feest, zorg dan dat je niet alleen genoeg alternatieven hebt, maar dat ze ook geserveerd worden aan je gasten. "Laat niet alleen rondgaan met wijn terwijl de flessen water op tafel staan, maar zorg dat alcoholvrije dranken ook actief aangeboden en bijgeschonken worden".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer