Direct naar artikelinhoud

Lierse duwt Beerschot richting tweede klasse

Een week nadat Lierse dood en begraven leek, is de ploeg op miraculeuze wijze herrezen. De Pallieters wonnen de degradatietopper en wippen zo naar een veilige veertiende plaats.

Na de op kansloze wijze verloren derby tegen KV Mechelen sleutelde Liersecoach Hany Ramzy grondig aan zijn ploeg. Al dat nieuwe bloed zorgde voor verse moed, want Lierse geloofde op het Kiel in zijn kansen. "Onze coach stak met al die wissels zijn nek uit. Ramzy durfde risico's nemen en het is mooi dat hij daar voor werd beloond", zei doelpuntenmaker Bourabia na de match.

"Er werd beter gevoetbald, maar dat heeft ook met de tegenstander te maken", vond Arjan Swinkels, die de openingsgoal maakte en achteraan onverzettelijk was. "Mechelen lag ons gewoon minder goed dan Beerschot. Daardoor konden we veel beter ons spel ontwikkelen."

Door meer te combineren, kwam Lierse ook aan meer kansen. "Bij de afwerking hadden we voor een keer ook eens wat geluk", stelde Swinkels nog vast. "Beerschots keeper heeft ons bovendien een handje geholpen. Het mocht eens meezitten voor ons."

Lierse kwam op Beerschot erg gretig voor de dag. "Ik ben heel tevreden met de getoonde vechtlust", beaamde trainer Ramzy. "Met deze instelling moeten we ons straks kunnen redden."

"Het thuisvoordeel is in dit soort wedstrijden ook niet altijd een voordeel", voegde Rachid Bourabia toe. "Na onze 0-1 begon het Beerschotpubliek al wat te morren en dat speelde in onze kaart."

De trainer van Lierse was nog dezelfde, maar toch ook weer niet helemaal. Leek Hany Ramzy na het verlies tegen Mechelen een ziek vogeltje, dan was hij enkele dagen later weer helemaal opgefleurd. Weg waren de twijfels in zijn hoofd, weg ook de grauwe gelaatsuitdrukking. Het feit dat de wankele stoel van Ramzy opnieuw werd verstevigd, had de man duidelijk deugd gedaan.

Toch hoedde coach Ramzy zich na zijn tweede driepunter bij Lierse voor overdreven euforie. "We hebben een grote stap in de juiste richting gezet, maar zijn er nog niet. Onze kansen zijn onmiskenbaar een stuk gestegen, maar de missie blijft moeilijk. Hopelijk kunnen we in onze volgende wedstrijd de klus definitief klaren. Pas als dat lukt, kunnen we echt vieren", besloot Ramzy.