Direct naar artikelinhoud

Steffen SchleiermacherFor Children (MDG)

Het Klarafestival in Brussel zet de Baltische en Scandinavische muziek in de kijker. Ga vooral naar het Zweeds Radio-orkest onder Valeri Gergiev, Esa-Pekka Salonen en Daniel Harding op woensdag, donderdag en vrijdag.

Zaterdag neemt Gent de festivalfakkel over. Het begint met het waterevenement Odegand, maar zeker even interessant zijn de ‘Messiah’ van Haendel van een van de meest onderschatte barokorkesten, het Balthasar Neumann Ensemble van Thomas Hengelbrock (in de Sint-Baafskathedraal) op maandag of het concert van Anne Sofie von Otter volgende dinsdag in de Vlaamse Opera.

Zondag kunt u naar ’t Rood Kasteel in Haspengouw, waar het CC Hasselt een gedenkdag voor Joseph Haydn organiseert met vijf uitstekende ensembles, waaronder de gebroeders Kuijken Oxalys en het Ricercar Consort.

Hedendaagse muziek van Sofia Goebaidoelina, György Kurtág, Helmut Lachenmann en Schleiermacher zelf voor de allerkleinsten. Verplichte kost voor bewuste ouders en kleuterleidsters.

Mark PadmoreBritten, Before Life & After (Harmonia Mundi)

Een cd met liederen van Britten, gecomponeerd als een goede sonate. Je wordt er klein van.

Charles MackerrasMartinu, Drie fragmenten uit de opera Juliette (Supraphon)

Flonkerende muziek die nieuwsgierig maakt naar de volledige opera.

Valeri GergievSjostakovitsj, De Neus (Mariinsky)

Met esprit en flonkerend kleurenspel analyseert Gergiev deze ingewikkelde partituur over een absurd maar bijtend-allegorisch onderwerp.