Direct naar artikelinhoud

Mourinho lijdt eerste thuisnederlaag in negen jaar

José Mourinho heeft er geen al te best weekend op zitten. The Special One leed voor het eerst sedert 23 februari 2002 een nederlaag voor eigen publiek.

Zaterdag moest Real Madrid met 0-1 het hoofd buigen tegen middenmoter Sporting Gijon. Miguel de las Cuevas maakte in de 78ste minuut het enige doelpunt. Voor ‘Mou’ was het al van zijn trainersschap bij FC Porto (tegen Beira Mar) geleden dat hij thuis nog eens verloor. Met Chelsea en Inter Milaan ging hij niet één keer onderuit in eigen huis, in de competitie welteverstaan. De teller van de Portugees is zo gestopt op 150 wedstrijden: 125 zeges, 25 keer gelijk.

Pech dus voor Mourinho, maar ook voor de Koninklijke, dat de titel nu wel zeker op zijn buik mag schrijven. FC Barcelona won later op de avond met 0-1 bij Villarreal dankzij een goal van verdediger Gerard Pique. Barça staat, met nog acht speeldagen te gaan, al acht punten voor op Real. Sinds de invoering van het driepuntensysteem in La Liga in 1995, is geen enkele club er ooit in geslaagd om zo’n kloof nog te dichten. Mourinho erkent dat “mathematisch alles nog mogelijk is, maar in de praktijk niet”.

Real kon zaterdag geen beroep doen op vier belangrijke pionnen (Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Marcelo en Karim Benzema), maar kon wel weer beschikken over aanvaller Gonzalo Higuain. De Argentijn was out sinds november met rugproblemen en viel zaterdag op het uur in voor Granero. De Koninklijke kreeg meer dan voldoende kansen om te scoren, maar het zat de withemden niet mee.

Morgen zal het toch beter moeten, wil Real tegen Tottenham in het Bernabeustadion de poort openzwaaien richting halve finale van de Champions League. Een belangrijke wedstrijd, want alleen die CL en de Spaanse beker zijn nog binnen handbereik van de trotse Spaanse club. (VH)