Direct naar artikelinhoud

Club Brugge ziet vier verdedigers uitvallen

Club pakte tegen Anderlecht drie belangrijke punten, maar heeft er wel flink wat kopzorgen bij. Donk en Hoefkens kregen hun tiende gele kaart met twee speeldagen schorsing als gevolg, terwijl Duarte rood kreeg en minstens één duel mist. Bovendien viel Meunier geblesseerd uit. Het lijstje met onbeschikbare spelers wordt zo nog indrukwekkender, waardoor de Spaanse coachweer moet puzzelen.

Ryan Donk kreeg van Gumienny zijn tiende gele kaart van het seizoen onder de neus geduwd. De Nederlander protesteerde hevig, maar niet zozeer voor de beslissing van de scheidsrechter: "Ik was niet kwaad om de gele kaart, want die was terecht. Maar vlak voor mijn overtreding pakte een speler van Anderlecht uit met een tackle waarbij hij mijn achillespees net niet raakte. Daarom was ik zo kwaad."

Ook Carl Hoefkens, die al maanden met negen gele kaarten achter zijn naam stond, werd voor een tiende keer op de bon geslingerd. "Ik denk zelf dat ik geen fout maakte en vind de kaart overdreven. Ik dacht meteen aan de twee matchen schorsing, maar stond er op het veld niet te lang bij stil."

Bovenop de schorsingen van Donk en Hoefkens moet wellicht ook Duarte minstens één week opzij blijven. De Costa Ricaan werd in de slotfase uitgesloten nadat hij de doorgebroken Mbokani had neergehaald. Duarte krijgt eerstdaags een schorsingsvoorstel van de bond, maar zal er tegen Lokeren niet bijlopen.

Thomas Meunier bleef na de rust in de kleedkamer. De Luikenaar heeft opnieuw last aan de adductoren, een blessure die hem eerder dit seizoen al weken aan de kant hield. Waarschijnlijk kan ook hij niet in actie komen tegen Lokeren.