Profvoetballer riskeert 15 maanden cel voor slagen aan vriendin

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een celstraf van 15 maanden gevorderd tegen profvoetballer A.D. De 24-jarige man, die nu uitkomt voor de Zeeuws-Vlaamse amateurclub HSV Hoek maar een verleden heeft bij onder meer Sporting Lokeren en Virton, zou in december 2015 zijn vriendin ernstig mishandeld hebben. In juli 2012 werd D. nog tot 5 jaar cel, waarvan 3 jaar met uitstel, veroordeeld voor een poging doodslag.

In december 2015 liet D., een neef van profvoetballers Ilombe “Pelé” Mboyo et Geoffrey Mujangi Bia, zich opnieuw opmerken, toen zijn vriendin, met wie hij een dochter heeft, naar de politie stapte om klacht tegen hem in te dienen. Volgens de jonge vrouw had D. haar geslagen, en de politie stelde vast dat ze blauwe plekken en schrammen vertoonde op verschillende plaatsen op haar lichaam. Medische attesten wezen er bovendien op dat het niet de eerste maal was dat D. zijn vriendin had mishandeld. Het parket eiste een celstraf van 15 maanden tegen de voetballer.

Die betwistte de feiten niet maar hoopte op enig begrip van de rechtbank. “Het was de eerste keer dat we zolang samenwoonden en zoveel tijd samen doorbrachten”, klonk het. “We hadden amper een inkomen en maakten veel ruzie. Ik had ook ruzie met haar moeder over onze dochter en ik had het sowieso moeilijk na mijn vrijlating uit de gevangenis.”

D. en zijn vriendin zijn nog steeds samen en de jonge vrouw vroeg de rechtbank ook om enige mildheid. Het vonnis valt op 8 december.

-

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen