Direct naar artikelinhoud

Studenten voortaan op stage bij Musical van Vlaanderen

Studenten van het derde en vierde bachelorjaar musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel mogen vanaf dit jaar stage lopen bij Musical van Vlaanderen.

Het samenwerkingsakkoord moet de weg naar het werkveld voor de studenten efficiënter maken.

De eerste musical waar de stagiairs aan zullen werken is Assepoester, het tamelijk ware verhaal, dat geregisseerd wordt door Stany Crets. Elke student uit het derde en vierde bachelorjaar krijgt vanaf nu een stageplaats aangeboden in een professionele musicalproductie van Musical Van Vlaanderen.

Actrice en kersvers opleidingshoofd Lulu Aertgeerts is al sinds het begin van de opleiding, achttien jaar geleden, verbonden aan het Conservatorium (Erasmushogeschool Brussel). "Ik ben ongelooflijk blij met deze samenwerking", zegt Aertgeerts. "Studenten zullen nu niet enkel kansen krijgen door auditie te doen, maar kunnen worden opgemerkt tijdens hun stage."

Het Musicallabo is een tweede pijler van de samenwerking. Studenten van het derde jaar werken in groepen een eigen concept uit. In de zomer brengen zij dan hun zelfgecreëerde musical op de planken in Capitole Gent. De opleiding wil op die manier een grotere creatieve participatie bij de student-theatermakers ontwikkelen.

Om te mogen starten aan de opleiding moeten toekomstige studenten een toelatingsproef afleggen die de dans-, zang- en acteerprestaties nagaat. Als voorbereiding daarop bieden de kunsthumaniora's in Brussel en Antwerpen een specialisatiejaar musical aan.