Direct naar artikelinhoud

Martin op zoek naar ander klooster

Michelle Martin moet tegen juli 2014 een ander klooster zien te vinden. De arme klaren van Malonne verhuizen rond die tijd naar Brussel. De nonnen ontkennen berichten als zouden ze hun logée vorige week al hebben gevraagd de biezen te pakken.

Een bron van de krantengroep Sudpresse was gisteren formeel: "Michelle Martin is niet meer welkom in het klooster van de arme klaren in Malonne." De ex-vrouw van Dutroux zou weigeren om zich aan te passen aan het leven in de kloostergemeenschap, een van de voorwaarden voor haar vrijlating op 28 augustus vorig jaar. Martin werd nooit verondersteld om novice te worden, maar had vooraf wel beloofd de gemeenschap te helpen met allerlei klussen.

Volgens Sudpresse voert ze echter geen klap uit en komt ze enkel naar het klooster om te overnachten, wat intern tot wrevel zou hebben geleid.

Het bericht werd gisteren meteen ontkend door Thierry Moreau, de advocaat van Martin. "Hier is niets van aan", aldus Moreau. "De nonnen hebben besloten deze foutieve informatie recht te zetten met een persmededeling." Die persmededeling kwam er ook. In hun tekst houden de nonnen eraan "de foutieve informatie in de kranten te ontkennen" en te benadrukken dat het niet zo is dat zij "zich zouden willen ontdoen van mevrouw Martin".

Toen een jaar geleden uitlekte dat Martin via "een" klooster een regime van voorwaardelijke vrijlating had bekomen, ontkenden de arme klaren in Malonne eerst bij hoog en bij laag dat Martin bij hen zou komen wonen. En ook nu weer is een neen van de arme klaren niet noodzakelijk strijdig met een ja.

"De nonnen verhuizen in de zomer van 2014 naar een kleinere gemeenschap in Brussel", zegt advocaat Moreau nog. "Het is niet de bedoeling dat Michelle Martin hen vergezelt. Dat betekent niet dat mijn cliënte terug zou moeten naar de gevangenis. Wij zullen tegen die tijd een nieuw reclasseringsplan voorleggen aan de strafuitvoeringsrechtbank. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij een evenwaardige oplossing zullen kunnen presenteren."

De advocaat ontkent niet dat er opnieuw wordt gezocht naar een klooster.