Direct naar artikelinhoud

Red Lions verliezen tegen India vierde keer op rij

De eerste deelname van de Belgische hockeymannen aan de Champions Trophy is geen groot succes. De Red Lions verloren in de kwartfinale met 1-0 van India.

België won vorig jaar de Champions Challenge en plaatste zich zo voor het eerst voor de Trophy. De jonge ploeg van de nieuwe bondscoach Marc Lammers wou in Australië in de eerste plaats ervaring opdoen voor de hoofddoelen van 2013: het EK in eigen land en kwalificatie voor het WK.

In groep B konden de Lions geen van hun drie groepsmatchen winnen: gastland Australië was in de openingswedstrijd duidelijk te sterk, tegen Pakistan en Nederland was het verschil wel kleiner. Als laatste in de poule trof België in de kwartfinales India, dat de beste was in groep A.

Met een strakke bal naast de paal bracht Thimmaiah de Aziaten in de twaalfde minuut op voorsprong. Daarna waren de meeste kansen voor de Lions, getuige het aantal strafcorners: zes, tegen één voor India. De bal wou er echter niet in en in de eerste helft werden twee Belgische goals afgekeurd.

Toch bleef bondscoach Lammers optimistisch. "Dit was onze beste match van de week en we hadden moeten winnen. We hebben goed gespeeld en verzamelden heel wat kansen. Maar uiteindelijk verliezen we wel, nu moeten we analyseren hoe dat komt."

"Onze voorbereiding was niet ideaal en we begonnen dit toernooi met een selectie die fysiek niet klaar was. Maar los daarvan halen onze sleutelspelers niet het niveau dat ik verwacht. Zij moeten meer aanwezig zijn in het spel en deze ploeg dragen", zei Lammers.

België speelt zaterdag tegen Engeland, en als het wint wacht zondag de match om de vijfde plaats. "Winnen wordt moeilijk, maar we moeten gewoon hard blijven werken", klinkt het.

Voor speler Xavier Reckinger is het duidelijk waar het misliep: "We krijgen zes strafcorners, maar scoren niet. Daar ligt de sleutel."