Aftellen naar Kerstmis: de adventskalender is weer hip

Telde je als kind af naar Kerstmis met behulp van een adventskalender? Dat kan dit jaar weer , want de consumentenbranche speelt in op de nostalgische trend en maakt hem weer hip. Veel merken bieden een exemplaar aan, maar je kan ook je creativiteit de vrije loop laten en deze vijf kalenders zelf in elkaar knutselen.

vwh

Ingekaderd

Een adventskalender integreren als een kunstwerk, dat kan. Koop in de hobbywinkel kleine envelopjes van rijstpapier en versier ze onder meer met nummers, stempels, strikjes, washi tape en stickers. Plak de rug van de enveloppe op een stuk karton (of prik ze in een lap kurk) en kader het vervolgens in. Verstop nu kleine verrassing in de envelopjes en geniet ervan tot 1 tot en met 25 december.

© TatertotsandJello.com

Creatief met een pegboard

Een pegboard is een bord met gaatjes dat heel wat mogelijkheden biedt voor creatievelingen. Bijvoorbeeld: schilder een kerstboom op het bord. Als die droog is, kan je hem versieren met precies 25 papieren kerstballen. Knip cirkels uit gekleurde vellen papier, nummer ze in een stijl naar keuze en schrijf leuke activiteiten in kerstsfeer op de achterkant. Prik of naai ze in de gaatjes van het bord en klaar! Benieuwd wat jullie allemaal gaan doen in de aanloop naar het feest.

© Country Living

Kerstvenster

Nu de kalender weer hip is, mag je hem absoluut aan de buitenwereld laten zien. Vergeet traditionele kerstversiering - sneeuwsjablonen enzovoort. Schuif drie lange stokjes, je vindt ze in de meeste tuincentra, tussen het kader van je raam. Bevestig er met een lijmpistool een kleurrijk lint rond. Kleef nu vilten nummertjes op kleine zakjes met touw. Verstop er snoepjes in en bind ze aan de versierde stokken. Knip elke dag een zakje van de kalender. Alternatief: maak een mobiel met twijgjes en touw, knoop er genummerde zakjes aan en hang voor het raam.

© Lykke123.blogspot.no

Wasspelden op een rij

Zoek een mooie plank en schilder ze eventueel wit. Laat drogen en trek vervolgens een lichte potloodlijn. Zet om de twee centimeter een kruisje en gebruik het als een indicatie om er nummers op te stempelen. Stempels droog? Gom de potloodlijnen weg en kleef houten wasspelden onder de nummers. Versier de voorkant van sommige spelden met feestelijke washi tape. Klem er nu kleine cadeautjes tussen in een zakje of ga voor reeds ingepakte geschenken aan een touwtje.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer