Direct naar artikelinhoud

Gehavende maar verrassend sterke Wickmayer stoot door naar kwartfinale

Yanina Wickmayer (WTA 26) speelde voor de tweede keer in twee dagen tijd in Parijs uitstekend tennis en versloeg, ondanks haar geblesseerde been, Klara Zakopalova (WTA 35) met 6-1, 6-3 in 55 minuten. “Mentaal kon ik beter om met de pijn”, wist ze. “Ik durfde beter te bewegen. Wist beter hoever ik kon gaan. Ik heb zeker nog last. Ik heb trouwens gisteren voor de fun foto’s van mijn been doorgestuurd naar Ann (Devries, trainsters) en die schrok toch wel redelijk hard. Het ziet er nog altijd niet goed uit maar het voelt al beter aan. Daar zullen we maar op verder gaan.”

En op haar hoge sokken, die blijkbaar geleend zijn van Bethanie Mattek-Sands - de Amerikaanse met haar extravagante kledij - en geluk brengen. “We zijn er al twee dagen mee aan het lachen”, zei Wickmayer, “Omdat het toch komisch is dat ik met haar sokken aan het tennissen ben. Met de kinesist hadden we besproken wat het beste zou zijn voor mijn been en ik dacht: ik bel gewoon naar Mattek en vraag om sokken te lenen. Zij antwoordde: ik vind het enorm erg voor je been maar vind het fantastisch dat je mijn kousen wil aantrekken. Ze heeft vandaag zelfs een foto laten trekken van ons twee in die hoge sokken. Grappig. En ze blijven bovendien geluk brengen en dus blijf ik ze elke dag bedanken voor de kousen.”

Hopelijk brengen de hoge exemplaren ook vandaag in de kwartfinale nog geluk, want met Petra Kvitova (WTA 18) krijgt Wickmayer een speelster van niveau tegenover zich. “Ze heeft een toernooi gewonnen (Brisbane) en de kwartfinale gehaald op de Australian Open, dus ze is zeker in vorm”, aldus Wickmayer.