Direct naar artikelinhoud

Buffalo's duiken (even) top zes in

De weg was hobbelig, maar ze staan in de top zes, de Buffalo's. Virtueel toch. Moeskroen werd zonder veel problemen opzijgezet.

Wat Yuya Kubo op de zompige grasmat van de Ghelamco Arena uit zijn voetjes toverde, was weergaloos. Vertrokken aan de middellijn met de bal aan de voet, dribbelde de Japanner zich voorbij drie zoutpilaren uit Moeskroen voor de 2-1. Hij zit zo aan vijf goals dit seizoen.

De schoonheid van Kubo's doelpunt was welgekomen. Gent probeerde wel, Moeskroen ook, maar de kwaliteit was pover. Zo nu en dan een flits, daar moest je het mee doen. De eerste kwam van Moses Simon. De Nigeriaan stak tijdens zijn dribbel listig zijn rechterbeen uit, Locigno trapte domweg in de val: 1-0 vanaf de stip.

Met een mislukte crosspass liet ook Samuel Kalu zijn coach luidop vloeken. Rotariu controleerde de verdoolde bal op zijn borst, knalde zelfzeker naar doel en merkte hoe Awoniyi attent reageerde op de rebound. Moeskroen verdiende op basis van de kansen een nieuwe gelijkmaker, maar Kalinic staat er weer wanneer het moet.

Dan achtte Dylan Bronn zijn moment gekomen. In principe een zuivere rechtsachter, maar sporadisch mag hij eens de middellijn over. Aan de rand van de zestien legde de Tunesiër - straks in principe mee naar het WK - de bal klaar om hem vervolgens enig mooi met zijn linker via de onderkant lat in de verste hoek te krullen (3-1).

Het feestje aan de hoekschop sprak voor zich. Door de 9 op 9 (eigenlijk de 16 op 21) onder Yves Vanderhaeghe duikt Gent voor het eerst dit seizoen de top zes in. Toch minstens voor een dag. Moeskroen zakt intussen steeds verder weg. Kan ook moeilijk anders, als je 3 op 24 pakt. Vorst dreigt, net over de Waalse grens.