NINA
Volledig scherm
© NINA

OPINIE. Is pure chocolade nu echt gezond?

Pure chocolade is goed ingeburgerd in onze dagelijkse ‘gezonde’ keuken en zou gezond zijn, of op z’n minst gezonder dan melkchocolade of de witte variant. Maar klopt dat ook? Of moeten we de gezonde bijdrage van donkere chocolade met een korrel zout nemen? Onze gastredacteur Laura Van den Broeck - auteur van het kookboek ‘Be fit, Be awesome’ - geeft haar mening. 

4 reacties

  • Louis Bouduin

    5 jaar geleden
    En ooit moesten we mintsigaretten roken. Die waren ook veel beter voor onze gezondheid. En een glaasje rode wijn per dag. Daar werden we pas oud van. Chocolade is troep, slecht voor onze gezondheid in welke kleur, vorm en geur dan ook. Net zoals leven trouwens.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Welke opleiding heeft dat mens ? "Auteur van een kookboek" lijkt me nu echt wel niet iemand die een wetenschappelijk antwoord op de vraag kan geven.
  • Charlie 33

    5 jaar geleden
    "raw chocolate" is een marketing gimmick en bestaat niet. Kijk maar op internet.Dat neemt niet weg dat zwart inderdaad beter (of minder slecht) is dan melk.
  • Marc Vlecken

    5 jaar geleden
    Inderdaad gezond, pure chocolade, en ook heel lekker met een groot glas wijn of zelfs met een flink glas whiskey. Alles voor de gezondheid ;)