Direct naar artikelinhoud

Petflesfabrikant Resilux in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse investeringsfonds Bain Capital wil het Belgische bedrijf Resilux overnemen.

Het wil daarbij 195 euro per aandeel bieden om de petflessenfabrikant uit Wetteren van de beurs te halen. Dat waardeert het bedrijf aan een totaal bedrag van 390 miljoen euro. De waarde voor het bod bedroeg zo'n 322 miljoen euro. De familiale hoofdaandeelhouders en de raad van bestuur steunen het bod, zo meldde het bedrijf vrijdagochtend.

Resilux is bovendien niet de enige betrokken partij in de gewenste constructie. Bain Capital voert eveneens "exclusieve gevorderde gesprekken" voor de overname van een "andere niet-beursgenoteerde onderneming actief in dezelfde sector". Ook hiervoor heeft Bain Capital al een principeakkoord op zak. Het investeringsfonds wil dat bedrijf combineren met Resilux. De raad van bestuur van Resilux stelt in het persbericht nog dat beide gesprekken "vlot vooruitgang boeken". "De raad is voornemens om de mogelijke transacties aan te bevelen."

Twintigjarig jubileum

De familiale aandeelhouders hebben nu 57,6 procent van Resilux in handen. Dirk en Peter De Cuyper, de huidige co-CEO's en lid van de familiale aandeelhouders, zullen als onderdeel van de transactie verplicht worden om in de gecombineerde groep te investeren en om er 18 tot 24 maanden actief te blijven. Resilux telt 615 werknemers.

Het bedrijf, dat dit jaar 20 jaar bestaat, maakt petflessen en (spuit)bussen.