Direct naar artikelinhoud

Arco-spaarders krijgen geld maar deels terug

Na de val van Dexia leven de Arco-coöperanten in de grootste onzekerheid over hun spaarcenten. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) ontvangt midden januari een delegatie van Arco-coöperanten. Hij zal hen duidelijk maken dat ze wel een deel van hun geld zullen terugkrijgen, maar dat het niet veel zal zijn. Dat schrijft De Tijd.

De Arco-coöperanten kunnen erop rekenen dat er werk wordt gemaakt van een compensatie, zoals bij de regeringsvorming is afgesproken. Maar meteen zal duidelijk worden gemaakt dat ze zich geen illusies moeten maken, als ze zich die nog zouden maken, schrijft De Tijd. Ze moeten er niet op rekenen dat ze nog de helft van hun inleg terugkrijgen. Het zal veel minder zijn.

Precieze bedragen of een timing zijn er niet. Van Overtveldt gaf al aan dat hij wacht op de uitkomst van de procedures die begonnen zijn voor het Europees Hof van Justitie, en van de vereffening van Arco. De vergoeding voor de coöperanten hangt immers af van wat er nog uit de Arco-vereffening kan worden gehaald. Ook daar zijn de verwachtingen niet al te groot. De staatsbank Belfius en de Belgische staat zouden ook nog wel een duit in het zakje doen. Dat is het politieke akkoord dat in stilte is gesloten, schrijft De Tijd nog.