Direct naar artikelinhoud

Club vecht zich voorbij Oostende

Slecht nieuws voor AA Gent en Anderlecht: bij Club Brugge zijn ze bereid om door een muur te lopen richting titel. En als het moet: door twéé muren. Op Oostende zagen we een Club dat aan elkaar hangt als gewapend beton. Fysiek en mentaal. Op en naast het veld. Voor, tijdens en na een match.

Bij Club Brugge ziet niet iedereen elkaar altijd even graag, maar voorlopig trekt men allemaal aan één zeel. Het doel: de titel. In de catacomben van Schiervelde verwoordt Jelle Vossen het nog het beste: "Als je met tien valt, dan moet iedereen zijn ego even opzij zetten. Dan primeert de ploeg." Het zal Clubs adagium voor deze play-offs worden, let maar op.

"Op dit elan moeten we de komende negen matchen doorgaan", wist ook Björn Engels. Brugge had wat recht te zetten na de slappe bekerfinale en heeft zich in Spanje in alle stilte opgepompt voor een titelstrijd op het scherp van de snee. Engels: "We waren lammetjes in Brussel. Nu wilden we onze fans laten zien dat we nog kunnen strijden. We wilden ze het echte Club tonen."

Missie geslaagd. We zagen dit weekend geen 'prima ballerina's' op het veld. Geen spelers die hun neus ophaalden voor het vuile werk.