Direct naar artikelinhoud

Preud'homme eist revanche tegen Carolo's

Na het verlies in Gent eist Michel Preud'homme zondag een reactie tegen Charleroi. De trainer van Club Brugge rekent daarvoor op zijn routiniers.

"Een moeilijke ploeg die met een 5-3-2 nu een ander systeem speelt, waar iedereen keihard werkt voor elkaar en ze hebben natuurlijk kwaliteit", weet Preud'homme. "Geen toeval dat ze zowel KV Oostende als Zulte Waregem hebben geklopt. Als we niet top zijn, zullen we niet winnen. Daarmee bedoel ik dat onze vaste waarden weer op hun beste niveau moeten zijn."

Waarna hij namen ging noemen: "Engels, De Bock, Refaelov, Diaby. Spelers die langdurig geblesseerd geweest zijn. Want ondanks dat we intelligent getransfereerd hebben, kun je niet verwachten dat de nieuwkomers nu al het verschil maken. Het zijn jongens die of een tijd niet gespeeld hebben, of zich nog moeten aanpassen, of nog geen ervaring hebben."

Sterke thuisreputatie

Zoals Dorin Rotariu, de nieuwe Roemeense flankaanvaller. "Rotariu heeft kwaliteit, maar het is afwachten wanneer hij dat kan tonen. Terwijl Ben Haim al 'gemaakt' was." Van die laatste was Preud'homme fan, maar de transfer sprong in extremis af.

"Het is Maccabi Tel Aviv dat hem niet kwijt wilde, ik kan bij Club niemand iets verwijten. Neen, het verschil moet nu gemaakt worden door onze vaste waarden. Ik hoop dat ze zondag weer top zijn. Het is geen verwijt, maar het is belangrijk dat ze nu die volgende stap zetten om de ploeg te helpen. We hebben in Gent gezien wat er kan gebeuren als ze dat niet doen. We hebben wel een thuisreputatie, maar we zullen geduld moeten hebben. Zowel de spelers als het publiek."