Direct naar artikelinhoud

IVAGO ontslaat vuilnisman voor wie acht dagen werd gestaakt

De raad van bestuur van de Gentse afvalintercommunale IVAGO heeft gisteren, na drie negatieve evaluaties door het directiecomité, beslist om de werknemer te ontslaan wiens nakende ontslag eind mei een staking uitlokte die acht dagen duurde.

"Het directiecomité vond geen nieuwe elementen om de vroegere beslissingen te wijzigen", zo is te horen bij IVAGO. De arbeidsovereenkomst wordt vanaf vandaag verbroken. De man heeft recht op een verbrekingsvergoeding van drie maanden. Zoals afgesproken met de vakbonden wordt een outplacementbureau aangewend om samen met de sociaal consulenten van IVAGO de man aan ander werk te helpen.

"Een outplacementbureau zal de medewerker op basis van maatwerk in deze zoektocht bijstaan. Het gaat daarbij zowel om het verwerken van het ontslag en het ontdekken van het aanbod op de arbeidsmarkt als actieve ondersteuning bij het solliciteren. Ook de sociaal consulente van IVAGO volgt dit proces van nabij op."

Vakbonden en directie tekenden op 3 juni en overeenkomst met zes punten om de sociale vrede na een acht dagen durende staking te beëindigen. Het akkoord kwam er met de hulp van een sociaal bemiddelaar.