Direct naar artikelinhoud

Het leven van een voetbalvrouw is vaak saai

Katrin Kerkhofs, mevrouw Dries Mertens, wil met Duivelse Vrouwen een programma maken waarin de vrouw achter de voetballer centraal staat. Maar dat wil niet echt lukken.

In de eerste aflevering is het Michèle, de 20-jarige wederhelft van middenvelder Kevin De Bruyne, die de clichés over voetbalvrouwen mag doorprikken. Dat doet die heerlijk nuchtere De Bruyne al meteen zelf. Hij doet zelf boodschappen, zegt hij, terwijl hij van een Capri-Sun slurpt met een rietje. "Ja, natuurlijk ga ik zelf naar de winkel, waarom niet?"

Kerkhofs wil tonen dat ze het niet gemakkelijk hebben, die voetbalvrouwen. Alleen komt dat net iets anders over. Ze moeten koken of eten bestellen, een maand in een hotel leven, meegaan naar de viploge en soms zelfs hun man naar het werk rijden.

Voor de rest lijkt een leven van een voetbalvrouw wat saai, wat ook niet voor spetterende televisie zorgt. Michèle heeft geen bijzondere hobby's en ook geen grote carrièreplannen. Ze moet vooral veel opgeven voor Kevin: een groot stuk vrijheid en zelfs haar studies.

Duivelse Vrouwen lijkt toch vooral een Story-achtige inkijk in het glamourleven van een voetballer, waarbij je de vrouw erbij moet nemen. Dat gevoel heb je zeker wanneer De Bruyne een rondleiding geeft in zijn crib.

Jong kinderen krijgen

Helemaal bloot durft de voetballer zich niet geven, en zijn vrouw al evenmin. Dan durven Mertens en Kerkhofs zelf wel juistere conclusies te trekken in het programma. "Ik begrijp dat voetbalvrouwen zo jong kinderen krijgen", zegt ze, terwijl ze zich realiseert dat ze zowat de enige voetbalvrouw zonder kinderen is. "Je hebt ook een beetje een saai leven."

Zelfs als de vrouwen bij elkaar zijn, blijkt het vooral over de voetballer te gaan. Misschien is het leven van een voetbalvrouw gewoon niet zo interessant? Kerkhofs heeft nog vijf afleveringen om ons van het tegendeel te bewijzen.