Direct naar artikelinhoud

Arts Prince lijkt spoorloos verdwenen

De dokter die popster Prince heeft behandeld, en aanwezig was bij diens dood op Paisley Park, is niet meer komen opdagen in het ziekenhuis waar hij werkte. De politie was erheen getrokken met een huiszoekingsbevel.

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen aangaande Prince opgevraagd. Michael Todd Schulenberg heeft de zanger in april twee keer behandeld. Zijn laatste bezoek vond een dag voor de dood van Prince plaats.

Volgens de dokter, in een eerdere verklaring tegenover de politie, had hij de popster aan een aantal tests onderworpen. Op de dag dat Prince op zijn landgoed overleed, kwam de arts de resultaten van de onderzoeken op Paisley Park afgeven.

De politie licht op dit moment ook het complex van Prince opnieuw door. Volgens de Amerikaanse website TMZ gaat het om een strafrechtelijk onderzoek. De FBI is daarnaast op zoek naar de zoon van een andere arts die met een rugtas vol synthetische opiaten naar Minnesota vloog. Deze man, Andrew Kornfeld, was eveneens bij Prince thuis toen hij overleed.

Sterke pijnstillers als Percocet hebben mogelijk een rol gespeeld bij zijn dood. De zanger werd op 21 april levenloos aangetroffen in een lift op Paisley Park. Volgens nieuwszender CNN werden op het lichaam van de wereldster pijnstillers gevonden die opiaten bevatten.