Direct naar artikelinhoud

Passie kan je gezondheid schaden

Het kleine sterven (een poging om drie dagen niet te zijn)
28/9-15/10, HETPALEIS Antwerpen, daarna op tournee, (15+), hetpaleis.be

Remakes: Hollywood teert er gretig op. Dus waarom niet in het theater? In 2000 schreef, regisseerde en speelde theatermaker Dimitri Leue Het kleine sterven (een poging om drie dagen niet te zijn). Een heftige jeugdvoorstelling over een al even heftig liefdesverhaal.

Hannah en Seppe zijn dolverliefd en dolgelukkig. Tot bij Hannah een zeldzame ziekte wordt vastgesteld: haar hartslag mag niet hoger gaan dan 110 slagen per minuut, anders gaat ze dood. Hevige verliefdheid en passie kunnen dus haar einde betekenen. Anderzijds: zónder liefde en passie verder leven, ook.

Een verhaal dat vandaag nog even pakkend en relevant is, vindt Leue, en dus brengt hij het opnieuw op de planken, zij het in een volledig nieuwe verpakking.

Leue zit opnieuw in de regisseursstoel, maar laat het spelen nu aan nieuw bloed over. Lukas De Wolf, eerder te zien in Romeo en Julia van HETPALEIS, speelt Seppe. Evelien Bosmans, bekend uit films als Groenten uit Balen, Welp en Marina, kruipt in de rol van Hannah.

"Grappig én snijdend. Allicht de beklijvendste voorstelling die Leue zijn publiek al cadeau deed", schreef deze krant in 2000 over Het kleine sterven. Benieuwd of dat opnieuw het geval zal zijn.