Gettty Images/nina.be
Volledig scherm
© Gettty Images/nina.be

Baasjes van honden of katten: wie zijn het gelukkigste?

De wereld is al jarenlang verdeeld in 2 kampen: hondenliefhebbers versus cat lovers. Wetenschappers lijken nu een doorbraak gemaakt te hebben in de aloude vete. Volgens een nieuwe studie zijn baasjes van honden gelukkiger dan katteneigenaars. Althans, dat zeggen ze zelf.

6 reacties

  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    ik heb 5 ragdoll poezen en die gaan nooit buiten ik ben soms heel de dag weg en s'avonds bij thuis komst begroeten ze me alle 5 dit is niet voor eten dat hebben ze in overvloed voor de rest ben ik steeds omgeven door de poezen.
  • Daisy De Smedt

    5 jaar geleden
    Zelf ben ik een 'honden persoon', maar zoals al eerder vermeld beperkt een hond je in je doen en laten. Onze Franse bulldog rijdt niet graag mee met de wagen dus zijn we genoodzaakt om thuis te blijven en hem of hij ons gezelschap te houden. De liefde voor onze hond gaat ver, maar de liefde die we terugkrijgen nog veel verder.
  • Glenn Verbeeck

    5 jaar geleden
    Geef mij maar een poes ipv een hond, ze geven je gezelschap en je hebt er weinig werk mee. Het nadeel is wel dat ze hun eigen wetten stellen, maar dat weet je op voorhand. Zolang ik geen vriendin heb met kattenstreken ben ik content:-)
  • bryan de ceuster

    5 jaar geleden
    Een kat op zich maakt niet minder gelukkig. Het zijn eerder ongelukkige mensen die sneller voor een kat als huisdier zullen kiezen. De term "kattenpersoon" bestaat niet voor niets. Dit zijn vaak onbewust alleenstaande vrouwen die een kat nemen als gezelschap maar dus eerder ongelukkig door het leven gaan.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Ik heb een paar honden gehad en nu twee katten.. Zoals Dennis hieronder zegt, de hond hangt af van de baas en een kat is zelfstandig. Daarbuiten lijkt er weinig 'geluk' in het spel imho. Buiten het feit dat je thuiskomt en deze je vaak staan op te wachten. Altijd fijn, ongeacht het een hond of kat is.