Direct naar artikelinhoud

Reddit-CEO onder vuur wegens censuur van Trump-fanaten

Reddit-CEO Steve Huffman geeft toe dat hij beledigende commentaren van Trump-supporters aan zijn adres eigenhandig heeft aangepast. 'Een pedofiel genoemd worden gaat nogal snel vervelen.'

De Reddit-CEO had zich de woede van Trump-aanhangers op de hals gehaald toen hij subkanaal r/Pizzagate uit de lucht had laten halen. Daarop werd druk gespeculeerd over een complottheorie over een pedofielenring van Hillary Clinton en een pizzarestaurant in Washington D.C. Toen de heksenjacht uit de hand dreigde te lopen en er persoonlijke gegevens van beschuldigde betrokkenen werden verspreid, haalde Reddit het kanaal offline.

Daar was de aanhang van pas verkozen president Donald Trump, verzameld op het subkanaal r/The_Donald, niet over te spreken en richtte zijn pijlen op CEO Huffman. Woensdag kregen Reddit-gebruikers in de gaten dat hun commentaren aangepast werden.

In een bericht gaf Huffman toe dat hij dat zelf had gedaan. "Ik probeer een goede relatie met jullie te onderhouden, maar het gaat snel vervelen als je de hele tijd een pedofiel wordt genoemd", aldus Huffman. De CEO zal hetzelfde niet snel opnieuw proberen. "Onze community is kwaad, dus ik zal dit zeker nooit meer doen."