Direct naar artikelinhoud

Volgende week dan maar, Genk

Een wondermooie goal van Trossard volstond niet voor de zege tegen Astra. De Roemenen knokten tot twee keer toe terug. En toch: dit moet Genk volgende week afmaken.

Het 2-2-gelijkspel van gisterenavond was correct, zij het met een wrange nasmaak. "Als je in een Europese uitwedstrijd twee keer scoort, heb je het goed gedaan. En toch ben ik eigenlijk ontgoocheld", zei coach Albert Stuivenberg. "Zo kort voor het einde moet je die voorsprong gewoon kunnen vasthouden."

De Limburgers speelden een prima eerste helft en kwamen verdiend op voorsprong. Het was zowaar Timothy Castagne die raak trof, nog maar zijn tweede goal in Genkse loondienst.

So far, so good voor Genk. En dat terwijl de omstandigheden niet in hun voordeel speelden. De Genkse selectie had bijna twee uur nodig om de 65 kilometer tussen Boekarest en Giurgiu te overbruggen. Boekarest uitraken dat is de spits op de Brusselse ring, maal drie.

Genk kreeg via een stilstaande fase de kans om zijn voorsprong te verdubbelen. Pozuelo stak een vrijschop listig tot bij Trossard. Trossard legde de bal heerlijk dood met de punt van de schoen, maar de 0-2 bleef onder de billen van Lung steken. Het bleek een kantelmoment op de ijsbaan van Giurgiu.

Ryan toch geklopt

Filipe Teixeira haalde een lange bal knap uit de lucht en stuurde Budescu tussen Brabec en Castagne. Oog in oog met Ryan knalde die de gelijkmaker in het dak van het doel. Het publiek op de tribunes ontdooide.

Met een fenomenale counter kwam Genk voor een tweede keer voor. Samatta ontfutselde Sapunaru de bal en bediende de mee opgerukte Schrijvers. Met een geniaal hakje legde hij de bal klaar voor Trossard. Die schoof de bal in de verste hoek. Een goal die niet zou mistaan in Santiago Bernabéu.

Dat Genk die zege in de slotfase toch nog uit handen gaf smaakte daarom extra zuur. Ryan ranselde eerst nog een kopbal van Sapunaru uit het doel, maar was geklopt op een kopstoot van Seto. Een domper, maar laat ons wel wezen: Genk is sterker dan de Roemenen.