Direct naar artikelinhoud

Waar eet Diane Vangeneugden

"Voor het werk ga ik nooit uit eten maar privé wel. Soms eenmaal per week, soms meer. Vaak moet ik 's avonds ergens naartoe en heb ik geen tijd om zelf te koken. Dan maak ik een tussenstop in een van mijn favoriete restaurantjes. Waar ik heel vaak kom, is Domus. De voornaamste reden is omdat dat net langs de winkel ligt. Als er 's avonds een lezing is in onze winkel of er moet nog iets gebeuren, dan gaan we daar vaak een hapje eten. Het is snel en goedkoop. De nadruk ligt op een gezonde, vegetarische keuken maar ze serveren ook visschotels en pasta's. Ik ben wel een liefhebber van een lichte keuken maar bij Domus bezwijk ik heel vaak voor het dessert: hun chocomousse is zalig.

"Een ander adresje hier in de straat waar ik nogal eens ga eten is het reiscafé Via via. Ik hou nogal van exotische gerechten en daar veranderen ze wekelijks de kaart. Er staan altijd combinaties op waar ik nog nooit van gehoord heb maar die ik met veel plezier uitprobeer. Via via heeft restaurants over de hele wereld en ze ademen alle de sfeer van reizen uit. Sfeer is voor mij veel belangrijker dan vormgeving of interieur. Zolang het op dat vlak verzorgd is, ben ik tevreden.

"Ik heb maar één restaurant waar ik steevast hetzelfde neem en dat is bij Muradim, een Turks restaurant waar veel Belgen over de vloer komen. Ik kies er altijd voor de ifkender, een dun laagje Turks brood met gesmolten kaas, pitavlees, heel veel tomatensaus en yoghurt. Heel eenvoudig maar superlekker.

"Een goed restaurant voor als je 's avonds laat nog honger hebt, is Las Tapas. Nadat we onze stand hebben opgezet of afgebroken op de boekenbeurs of op 'Het andere boek' of zo belanden we daar heel vaak. Het is een groot restaurant waar je makkelijk met een hele kliek een plaatsje vindt maar toch is het gezellig. Het is pal op de Grote Markt maar er komen niet zoveel toeristen. Je kunt er kiezen tussen de Spaanse of Belgische keuken. Wat ik neem, varieert. Ze hebben in ieder geval een heel uitgebreide kaart.

"Ten slotte mag Bistro Royal niet in mijn lijstje ontbreken. Dat ligt op de Veemarkt en het is een heel klein restaurant dat uitermate geschikt is voor intiemere dineetjes. De steak is er fantastisch en de frieten worden er geserveerd met zelfgemaakte mayonaise. Het gaat er heel gemoedelijk aan toe. De kok komt met zijn muts op aan tafel vragen of het gesmaakt heeft."

Kim Herbots

Wolstraat 11, 2000 Antwerpen, tel. 03/225.15.06

Wolstraat 43, 2000 Antwerpen, tel. 03/226.47.49

Gijzelaarsstraat 4, 2000 Antwerpen, tel. 03/237.05.33

Grote Markt 23, 2000 Antwerpen, tel. 03/225.00.23