Direct naar artikelinhoud

Gebak met pesticide leidt tot doden in Pakistan

Zeker 33 mensen zijn in Pakistan overleden door het eten van vergiftigde zoetigheden. Nog eens 13 anderen liggen in het ziekenhuis.

Een man uit het dorpje Karor Lal Esan in de provincie Punjab, kocht de laddu (kleine, zoete deegballetjes) om de geboorte van zijn kleinkind te vieren. Hij deelde het uit onder vrienden en familieleden, die kort daarna onwel werden en naar het ziekenhuis werden gebracht. Tien mensen stierven nog dezelfde dag.

In totaal werd het gebak door zeker 50 mensen gegeten. Onder de 33 doden zijn vijf kinderen en ook de vader van de pasgeboren baby. Zes kinderen verkeren in kritieke toestand. Uit tests is gebleken dat er pesticide door de zoetigheid heen zat. De politie onderzoekt nog hoe die er in is terechtgekomen. Het kan per ongeluk zijn gebeurd omdat een naburige winkel waar pesticide werd verkocht op dit moment wordt verbouwd, en de eigenaar een aantal spullen bij de bakker had opgeslagen, meldt AFP.

Er zijn drie mensen gearresteerd: de eigenaars van de winkel (twee broers) en een man die er werkte. Zij moeten maandag voorkomen.