Direct naar artikelinhoud

Volleybalclub Maaseik start Europese campagne tegen Tours

Noliko Maaseik, dat via een wildcard mag aantreden in de Champions League, ontvangt vanavond één van de grote favorieten in de poule: de Franse kampioen Tours, waar Red Dragon Kevin Klinkenberg (ex-Maaseik) basisspeler is.

Klinkenberg is in Frankrijk aan zijn tweede seizoen bezig na vijf jaar Maaseik. "Het bevalt me uitstekend bij Tours. Ik ben bij een echte topclub terechtgekomen. Er is sportief een groot verschil met Maaseik. Bij Tours zijn de ploegmaats allemaal ouder, terwijl in Maaseik altijd de kaart van de jeugd werd getrokken."

"Structureel kan je beide clubs wel met elkaar vergelijken, zeker qua training en begeleiding. Het competitieniveau ligt hier wel hoger. De veertien ploegen in de topklasse zijn elkaar waard. Ook tegen de laatste moet je er helemaal staan. De verre verplaatsingen wegen wel door. En in deze competitie wemelt het van de'vedetten. Net daardoor ligt de lat heel hoog."

Wat kan Tours tegen dit Maaseik en omgekeerd? "Ik kijk uit naar de confrontatie met mijn ex-club. Ik heb er heel fijne jaren gehad. Er zullen vanavond ook veel vrienden afzakken naar de Lotto Dôme. Dat maakt het allemaal aantrekkelijk. Mij moeten ze niet extra motiveren en onze Portugese spelverdeler Pinheiro (ook ex-Maaseik) al evenmin. Onze trainer heeft het iets makkelijker. Bij ons is er op verplaatsing geen extra druk."

"We hebben wel een probleem. Door de blessure van onze hoofdaanvaller heeft de coach het systeem moeten omgooien en dat heeft even geduurd. Ik ken Maaseik en heb onze coach extra tips gegeven. Het belooft een spannend duel te worden."

Tours (zevende in de stand) won zaterdag met 3-2 van Parijs (derde). Klinkenberg was uitblinker met 23 punten.