VIDEO. Bekijk hier de talks van de TEDx-sprekers in ons Kaffee

De eerste TEDx-sprekers hebben dinsdag en woensdag hun ideeën en inspirerende standpunten uit de doeken gedaan in het Kaffee van Antwerpen. Voor de komende weken staan er nog heel wat boeiende TEDx-avonden op het programma. Als u er niet bij was kan u de sprekers hieronder aan het werk zien.

dst

Zin om ook een TEDx-avond bij te wonen? De TEDx-avonden vinden een hele maand lang op dinsdag en woensdag plaats in ons Kaffee aan de Franklin Rooseveltplaats, vanaf 20u. De inkom is gratis. Bekijk hier een overzicht van alle sprekers.

Dit waren de spekers van deze week:

DRIES VERBRUGGEN (UNFOLD)

Dries is mede oprichter van het ontwerpbureau Unfold: een Antwerpse zaak die gespecialiseerd is in 3D technologie. Hij is in binnen- en buitenland een begrip in de 3D printing wereld en is dé expert in het printen van keramisch materiaal. Unfold gaat ook op zoek naar de implicaties van het 3D printen, zowel op het maken als op het gebruik van de geprinte artikelen.

RACHID LAMRABAT (ETNO MARKETEER)

Is van mening dat ondernemers allochtonen en moslims in het verhaal moeten betrekken als ze echt relevant willen blijven. Als trendwatcher en etnomarketeer bij het Antwerpse marketingbureau Tiqah denkt Lamrabat met een aantal grote retailers na over hoe ze kunnen inspelen op de moslimmarkt. In dat kader overtuigde hij schoenengigant Wouter Torfs om opnieuw medewerkers met een hoofddoek in dienst te nemen en ter gelegenheid van het offerfeest een speciale pop-upshop te openen in de Lange Beeldekensstraat.

HARRY DE MEY

Wat gebeurt er als je twee topreclamemakers, twee vlotte praters met een groot hart voor Antwerpen samen zet en laat dromen over de toekomst van de stad? Het kan niet anders dan een boeiende uitwisseling van ideeën worden. Harry Demey, opgegroeid op het Kiel waar hij nog altijd woont, is de stichter van reclamebureau LDV United. Hij bedacht de stralende A van Antwerpen en de slogan ’t Stad is van iedereen.

GUILLAUME VAN DER STIGHELEN

Guillaume Van der Stighelen is de oprichter van het wereldberoemde bureau Duval Guillaume, maar is al lang geleden uit de business gestapt. Hij is nu schrijver en columnist. Guillaume is ook de oprichter, tekstschrijver en medezanger van de Grungblavers, een zanggroep die evergreens zingt in het onvervalst Antwerps.

De TEDx van Michael Opgenhaffen, professor Nieuwe Media en Journalistiek, konden we niet online zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER