© Theo Derkinderen

© repro Theo Derkinderen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dief steelt foto van graf van verongelukte Katiana (6)

Een dief heeft een foto gestolen die op de grafzerk van de 6-jarige Katiana Stessels stond op de stedelijke begraafplaats in Mechelen. “De grond zakte helemaal weg onder mijn voeten toen ik zag dat de foto verdwenen was”, zegt mama Christel aangeslagen.

Theo Derkinderen

Christel Binst ontdekte de diefstal op Allerheiligen. “De foto op het graf van Katiana was vastgemaakt op een staander en stond tussen twee engeltjes en voor een tekening van Doornroosje. De dief moet zelfs gereedschap hebben gehad om de foto van de staander te kunnen halen, want die zat er echt vast op”, vertelt mama Christel Binst. “Ik geloofde mijn eigen ogen niet. Die foto heeft voor ons een enorme emotionele waarde. Telkens ik een bezoek bracht aan het graf van Katiana, gaf ik een zoentje op de foto.”

Christel en haar familie zijn zwaar aangeslagen door de diefstal. “Ik heb een hele dag geweend. Wie doet nu zoiets? Alleszins iemand die geen hart heeft. Iemand die niet beseft dat hij met zo’n daad ons diep treft. Want wat kan een wildvreemde met die foto doen? Of is het iemand die ons bewust wil kwetsen?”

De 6-jarige Katiana kwam om het leven bij een verkeersongeval op het Battelcomplex in Mechelen in 2005. “Een aanrijding tussen twee auto’s. Haar oma Godelieve De Smet was op slag dood. Katiana werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed daar twee weken later aan haar verwondingen.”

Het is niet de eerste keer dat dieven toeslaan op de grafzerk van Katiana. Er verdwenen in het verleden al minstens vijf beertjes van Winnie the Pooh.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER