Batshuayi scoort meteen bij debuut voor Chelsea... maar ref steekt er stokje voor

Michy Batshuayi heeft woensdagavond zijn debuut gemaakt voor Chelsea. In de oefenmatch tegen het Oostenrijkse WAC RZ Pellets mocht de Rode Duivel iets voor het uur Diego Costa komen aflossen. Batshuayi wist zelfs te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Uiteindelijk zouden The Blues met 0-3 winnen dankzij doelpunten van Bertrand Traore, Ruben Loftus-Cheek en Nathaniel Chalobah.

wic

Een dominant Chelsea moest wachten tot enkele minuten voor rust op het eerste doelpunt. Bertrand Traore kon er vanop enkele meters 0-1 van maken. Iets voor het uur mocht Michy Batshuayi voor het eerst in Chelsea-shirt opdraven, terwijl ook Ruben Loftus-Cheek en Michael Hector mochten invallen. Die eerste twee brachten veel bij aan het aanvalsspel van The Blues. Al na enkele minuten kwam Batshuayi op pass van Loftus-Cheek dicht bij een goal, maar zijn schot werd nog nipt over de deklat gedevieerd.

Even later kon Batshuayi weer op doelman Alexander afstormen. Hij dribbelde de keeper van de Oostenrijkse eersteklasser en wist vervolgens ploegmaat Victor Moses te bedienen, maar diens schot werd nog net van de lijn gehaald. Vijf minuten voor tijd plaatste Loftus-Cheek de kers op de taart van een sterke invalbeurt door de 0-3 in doel te koppen en ook Batshuayi leek zijn doelpuntje nog mee te pikken. De Rode Duivel tikte de bal in doel, maar werd afgevlagd voor buitenspel. In de slotminuut zorgde youngster Nathaniel Chalobah met een lage schuiver toch nog voor de 0-3 eindstand.

Batshuayi krijgt lof van Conte

Chelsea-trainer Antonio Conte zei na de wedstrijd onder de indruk te zijn van de youngsters van Chelsea, net zoals van Batshuayi. “Batshuayi is een jonge speler met heel veel potentieel. Ik ben blij voor hem”, zei hij over het debuut van de Belg voor de Londenaars.

Thibaut Courtois en Eden Hazard ontbraken bij Chelsea. Het tweetal geniet nog van wat vakantiedagen na het EK.